Гърция осъди наш каналджия на 19 г., ще лежи в наш затвор 10 г. при строг режим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 09.11.2017
3295
Осъденият от Апелативния наказателен съд в гръцкия град Козани на 19 години лишаване от свобода, глоба от 45 000 евро и конфискация на автомобил Димо Георгиев ще изтърпи в България наказание лишаване от свобода за срок 10 години при строг режим. Това се случи, след като присъдата на гръцкия съд бе приспособена по българския наказателен закон.

Производството е било образувано по реда на член 44, ал. 11 от Закона за екстрадицията и ЕЗА и внесено във Варненския окръжен съд по предложение на окръжния прокурор.

30-годишният мъж бил признат за виновен за транспортиране на територията на Република Гърция на чуждестранни граждани на трета страна, които нямали право на влизане в гръцка територия. Престъплението по гръцкия наказателен закон било извършено от Георгиев в съучастие и с цел печалба.

Деянието съответства в българския Наказателен кодекс на престъпление по член 280, ал. 2, т. 3 и 4 и се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години. С решението си Варненският окръжен съд зачете времето, през което Георгиев е бил с мярка за неотклонение "Задържане под стража" на територията на Република Гърция, както и задържането му в България в изпълнение на ЕЗА.

Съдът остави без уважение наложените наказания глоба в размер на 45 000 евро и конфискация на лекия автомобил на осъдения, тъй като същите следва да се бъдат разгледани по специален закон - Закон за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).