Гърци атакуват магазините в България – било по-евтино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:43 / 29.10.2022
1679
Гърци пътуват всяка седмица до България и Северна Македония за евтини хранителни продукти, посочва проучване на медиите за жителите на северната част на Гърция.

Най-търсени са млечните продукти от България, защото цените на тези стоки се покачиха на гръцкия пазар с 40%, казват гърците, които отново чакат на българската граница.

Информацията се потвърждава и от изявление днес на собствениците на мандри, че не издържат на скъпия ток и цената на млякото. Следващата седмица с по-скъпи цени ще се продават сирене и кашкавал, пише БНР.

Докато не се регулират цените на гръцкия пазар, ще пазаруваме от България, за да преживеем зимата, споделят от районите на Северна Гърция.

От следващата седмица магазините за хранителни продукти в Гърция ще предлагат стоки от първа необходимост без увеличение след споразумение на правителството със супермаркетите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).