Гълъб Донев увери, че синдикалните организации ще участват в предоговарянето на ПВУ

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:47 / 08.02.2023
827
"С повечето от вас в залата се познаваме повече от 25 години, свързва ни партньорството в рамките на социалния диалог. Дори когато сме били на различни позиции, сме заедно в споделянето на синдикалните принципи за солидарност, справедливост и взаимопомощ". Това каза Гълъб Донев по време на Единадесетия конгрес на КТ "Подкрепа“, предаде репортер на "Фокус“.

"От създаването си до днес конфедерацията на труда "Подкрепа" има мисията да отстоява правата на своите членове, хората на труда в България. Пазарът на труда се променя по-бързо отколкото сме готови да си представим, но това по никакъв начин не променя позицията, която има синдикалната организация в тристранния диалог", каза той.

"Изправени сме пред сериозни проблеми, които в годините са отлагани за после, в резултат на това получаваме в наследство дълбоки социални неравенства и сложна демографска ситуация, за които едно служебно правителство не може да предложи магическо решение. Това, което можем и правим, е да предлагаме решения, които са възможни в настоящата икономическа ситуация", поясни Донев.

По думите му бъдещето на труда са младите хора и е време те да са основна тема в социалния диалог.

"Това което президентът на конфедерацията настоява да бъдат включени синдикалните организации в преговорите по предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика, това вече е направено и ще участвате в предоговарянето на Плана", добави той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).