Губим 7 милиона евро по Програмата за морско дело и рибарство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:10 / 05.07.2019
1697
България губи 7 милиона евро по Програмата за морско дело и рибарство заради забавени процедури от Управляващия орган на програмата. От Министерството на земеделието потвърдиха за БНР, че има писмо на Европейската комисия, с което България е уведомена, че бюджетът на програмата ще бъде намален на 106 млн. евро заради неизпълнение на проекти и неуспешно усвояване на бюджета. 

Директорът на дирекция “Морско дело и рибарство" в агроведомството  Юлиян Марков е освободен от длъжност, като на негово място е назначен Стоян Котов, на когото е възложено да се преодолее спешно закъснението с договарянето и разплащанията.

Отчислението от 7,2 млн. евро няма да се отрази върху бюджетите за най-атрактивните мерки от рибарската програма и бизнесът няма да пострада, увери земеделският министър Десислава Танева. Страната ни има изготвено предложение до комисията за чия сметка трябва да са тези средства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).