"Гражданска отговорност" ще поскъпне с 10-20%

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:22 / 05.10.2010
2090
Цената на задължителната полица "Гражданска отговорност" ще скочи между 10 и 20% до края на годината, заяви за Дарик председателят на Асоциацията на застрахователите Орлин Пенев. Една от причините за поскъпване на застраховката са новите наредби, приети от Комисията за финансов надзор. Пенев допълни, че засега браншът изготвя цялостното си становище по тях. Стойността на задължителната полица обаче ще расте и без тяхното приемане, защото като цяло рискът се увеличава.

"Средната цена би била такава, каквато да покрива възникналите рискове в застрахователната потребност на пазара", каза Орлин Пенев. 

"Между 10-20% сигурно ще е увеличението  на "Гражданската отговорност" до края на годината, имайки предвид че точно сега е период за кампания на подновяване. Обхватът на "Гражданската отговорност" не може да бъде решен пожелателно, той трябва да бъде решен по някакъв начин административно към настоящия момент. Колкото до увеличените претенции по съдебен ред, нищо особено. Нормално би било да се увеличават претенциите по съдебен ред, тъй като може би част от хората не са удовлетворени от плащането", добави още Пенев.

Източник: Дарик


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Пригответе между 4 и 9 лева за цаца на плажа
Сирени огласят цяла България този уикенд
Насърчаването на социалното предприемачество - приоритет в Програ...
Хванаха едър бизнесмен да кара пиян "Ламборгини", ще плаща рекорд...
Кандидати за народни представители обсъдиха жестокостта към живот...
Д-р Бацелова: Многото неваксинирани водят до завръщане на заболяв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).