Граждани "осиновиха" изоставен подлез

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:41 / 03.12.2018
3364
Граждани "осиновиха" изоставен общински подлез. От години те пускат собствен ток, за да светят лампите в тунела. Вандали обаче често късат кабелите и дърпат шалтера на тока. Хората са наели и частна охрана, за да ги пази, докато минават през тунела. Също така плащат и за почистването му. Когато охраната почива, преминаващите тичат с пълни сили, за да избегнат изненадите в тъмния подлез.

"Преди време при нас дойде снимачен екип на един филм и ни помоли да снима в подлеза под жп гара Искър. Неговият сюжет е свързан с края на света. Затова те искаха да използват ужасяващия тунел", разказа за "Здравей, България" Диана Бойчева.

През мястото преминават хиляди хора, които работят в индустриалната зона на район Искър. Граждани казаха още, че подлезът е пред разруха. Има падаща мазилка, капеща вода и разбити плочки. След като години никой не се грижил за опасния тунел, администрацията на район Искър го обявила за общинска собственост, за да има правото да го поддържа.

"Освен ремонта, съм разпоредил да се направи отделна партида, за да може тя да се прехвърли на Столичната община. Предстои и ремонт и поставянето на видеонаблюдение", заяви кметът на район "Илинден" в Столичната община  Ивайло Цеков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).