Говорителят на главната прокуратура: Два пъти станах обект на телефонни измамници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:23 / 06.11.2017
4539
Говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова призна, че е ставала обект на телефонни измамници - веднъж на мобилен и втория път на стационарния телефон в прокуратурата. Случката била от преди една година, но и в двата случая Арнаудова не се поддала на думите на измамниците.

"Когато ми се обадиха, ми казаха: "Лельо, ти ли си. И аз отвърнах: "Да, аз съм. Но в момента, когато започна да ми разказва как е предизвикала пътнотранспортно произшествие, а моята племенница беше ученичка, се усетих, че са телефонни измамници. Опитах се да играя играта, за да помогна в полицейското разследване, но те се усетиха, че аз не поддавам и прекратиха комуникацията", коментира в студиото на "Здравей, България" по Нова тв Румяна Арнаудова.

"При второто обаждане ставаше въпрос за съдействие на близък, който е в болница и му предстои операция", добави Румяна Арнаудова.

По думите й не може да се проследи от къде е извършено телефонното обаждане, което е основна пречка при разкриването на такива престъпления. По официални данни от началото на годината телефонните измамници са спечелили над 5 милиона лева.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).