Глобиха "Практикер" заради промоция "минус 22% на всичко"

Автор: Мария Морунова
Коментари (9)
12:03 / 18.07.2014
3878
При проведена от "Практикер" рекламна кампания "минус 22% на всичко, само от 14 до 17 ноември" потребителите не са надлежно информирани, че намалението не се отнася за всички, а само за определени стоки. В промоцията не са включени всички продукти, които се продават в магазини "Практикер". 

От събраните по преписката доказателства се установява, че в случая са изключени акцизните стоки, както и продукти, които са включени в други промоции. Също така се констатира наличие на продажби в магазините на Практикер на продукти без никаква отстъпка в периода на провеждане на промоцията.

Комисията за защита на конкуренцията установява, че при провеждане на промоцията потребителите е трябвало да полагат изрични усилия да узнаят за кои точно стоки важи намалението. Поради това Комисията приема, че начинът на представяне на рекламата е от естеството да въведе в заблуждение адресатите, до които е насочена. 

В допълнение Комисията приема, че използваните от"Практикер" различни по форма и цветове табели за обозначаване на предлаганите продукти и техните цени може да въведе потребителите в заблуда налице ли е намаление и в какъв размер.

Комисията приема, че е извършено нарушение по чл. 32, ал. 1 във връзка с чл. 33, ал. 1 от ЗЗК от страна на "Практикер" ООД при проведената от дружеството рекламна кампания и налага имуществена санкция на дружеството в размер на 0,1% от приходите от продажби на стоки на дружеството за финансовата 2013 г., равняващи се на 83 655 лв. (осемдесет и три хиляди шестстотин петдесет и пет лева).


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
На вниманието на шофьорите: Ремонти по АМ "Тракия" и АМ "Хемус" щ...
Поискаха оставката на Корнелия Нинова
Разкриха самоличността на стрелеца по полицай от София
При 93.53% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ-СДС - първа сила, "В...
Илиян Василев: Подполковник Марков е рожба на социалните мрежи, р...
"Извора на Белоногата" на матурата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).