Главният прокурор поиска имунитетите на петима депутати и Станишев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:34 / 12.11.2014
3153
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да снеме имунитетите на пет народни представители: Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Георги Свиленски, Илия Илиев, Димитър Димитров, както и на представителя на Европейския парламент Сергей Станишев. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Основанията за исканията са наличните данни за водени наказателни производства срещу лица с имунитет.

"Към настоящия момент няма данни за още депутати, на които ще им бъде поискана защитата от наказателно преследване.", заяви Сотир Цацаров.

Цацаров разясни и процедурата, по която ще се иска имунитета на евродепутата Сергей Станишев, тъй като в Европейския парламент (ЕП) практиката е много по-сложна отколкото в българския парламент.

След получаване на искането за снемане на имунитет, то незабавно се докладва от председателя на Европейския парламент. Формира се комисия или се възлага на тази за правни въпроси, като тя преценява и изслушва лицето, чиито имунитет се иска. Комисията има право да изисква и допълнителни данни и материали от поискалия имунитета. Комисията прави преценка и предлага проекторешение на ЕП.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов осъди стрелбата над словашкия премиер Роберт Фицо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).