ГЕРБ иска касиране на изборите!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (50)
13:22 / 16.05.2013
12668
ГЕРБ ще са първата партия, която печели изборите и въпреки това ще иска касиране на вота. Това съобщи току що нейният лидер Бойко Борисов на нарочна пресконференция. За целта ще бъде подадена молба в Конституционния съд.

"Искаме нови избори. Вече всички български граждани знаят коя партия какви ценности усвоява, с кого би се коалирала и с кого не. И каквото се отсъди, както ни подредят българите, така трябва да се направи правителство. Трети избори след това са абсолютно ненужни. Нови избори могат да се направят в рамките на месец-месец и половина. Много по-лошо е ако се направи някаква безпринципна коалиция", каза Бойко Борисов на днешната пресконференция на ГЕРБ.

"БСП, ГЕРБ и Атака не могат да направят стабилно правителство, защото са с различни позиции по важни въпроси - за Белене БСП и Атака са "за", а ДПС "против", за данъците БСП искат вдигане, ДПС искат намаляване, а Атака искат национализация. Единственото, за което могат да се обединят, е да теглят някой голям заем и да го изхарчат за година и половина. Но искам всички българи да знаят, че ако това се случи, после и Бог не може да спаси България.

Ако конституционният съд не се произнесе и президентът връчи мандат за съставяне на правителство, аз ще предложа правителство на малцинството. Не защото смятам, че ще мине, а защото смятам, че така е редно. В деня, в който се закълнем, Цветан Цветанов ще се откаже от имунитета си, за да може да излезе истината за скандала около него.

Ясно и категорично казах - за да се направи програмен кабинет, трябваше да се направи среща и да се покажат програмите. БСП и ДПС говорят за програмен кабинет, а не казват какви са им програмите. Ние ще направим кабинет на малцинството заради нашите избиратели, за да не кажат, че сме победили, а не сме предложили кабинет.

Господ ми е свидетел, че нищо общо нямаме с тази печатница. Нещо повече - ако има нови избори, ще забраня всеки, който по някакъв начин е свързан с ГЕРБ, да участва в обществени поръчки. А най-добре БНБ да напечата бюлетините", заяви още Борисов.

Цветан Цветанов от своя страна каза: 

"Категорично нямаме нищо общо с процедурата, която е извършена, както и с този, който я е изпълнил".


Виж коментарите (50)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).