ГЕРБ и Патриотите обявиха току-що: Готови сме с програмата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:34 / 13.04.2017
4467
Изправяме се пред вас, за да ви информираме, че преговорният процес за изготвяне на обща програма вече е завършен. Това заяви Валери Симеонов от Обединените патриоти на брифинг след поредната порция преговори между двете партии.

"Другите партии не могат да съставят мнозинство, така че независимо от нашите различия в началото на преговорния процес изработихме този документ. Той ще е основополагащият, на базата на който ще се реализира коалиционно управление. Всяка страна направи необходимите отстъпки", добави още Симеонов.

"Благодаря на преговорните екипи, които предвид краткото време и различните програми на партиите, стигнаха до споразумение. Ние върнахме управлението с цел народът да може да се произнесе как и по какъв начин да бъде управляван. По този начин на избори, признати от всички за честни, бяхме подредени в парламента. Ние бяхме обявили, че потенциални партньори ще са ни Обединените патриоти и Реформаторският блок и затова ни беше лесно да минем към преговорите. 

Смея да кажа, че ако ние не бяхме направили тези компромиси, БСП и ОП не могат да направят дори с ВОЛЯ коалиция, така че да формират управление. Друг е въпросът, че те заявиха пред мен, че не биха правили коалиция с БСП. Това означава, че отново щяхме да ходим на избори и отново да се озовем в същата ситуация. Когато отчетем външната нестабилност и слабото служебно управление, подобно поведение е рисково. 

Виждате, че дори има опити за промяна на законодателството. Това за ГЕРБ е недопустимо - да остави българите в чужбина без право на глас. Смея да твърдя, че умишлено за структура и за постове не сме се договаряли, нищо че някои вестници написаха някакви неща. За това ще се говори от понеделник. Програмата ще бъде качена на нашите сайтове и всички ще могат да я прочетат", каза от своя страна Бойко Борисов.


Виж коментарите (2)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).