ГДБОП неутрализира престъпна група за разпространение на огнестрелни оръжия

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:00 / 14.07.2023
837
Спецоперацията е проведена през вчерашния ден на територията на София и областите Видин и Монтана. Действията са осъществени по образувано досъдебно производство и под надзора на Софийската градска прокуратура, съобщиха от МВР.

В рамките на операцията са задържани трима участници в организирана престъпна група, занимавала се с държане и разпространение на огнестрелни оръжия. Извършени са планирани процесуално-следствени действия на 5 адреса. Намерени са три бойни пистолета с общо 7 пълнителя и 4 пушки, от които една – самоделна, иззети са и общо 4676 патрона с различен калибър, 3 мобилни телефона и лаптоп.

На тримата задържани е повдигнато обвинение по чл. 337 от НК и с постановление на прокуратурата им е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
На тази дата през 2024 година местим стрелките с един час назад
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).