ГДБОП хвана над 250 килограма марихуана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:17 / 23.05.2023
672
На 19 май, в рамките на съвместна операция на няколко български гранични контролно-пропускателни пункта, на ГКПП "Видин-Дунав мост" служители на ГДБОП и Агенция "Митници“ предприели щателна проверка на български камион, управляван от 51-годишен турски гражданин. В рамките на извършения контрол са иззети 123 кг марихуана и 275 г хашиш. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Последвало задържането на шофьора и образуване на досъдебно производство за престъпление по чл. 242, ал. 2.

От началото на месец април антимафиотите са работили и по водена в ГДБОП преписка за организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на наркотични вещества по направлението Кралство Испания - ФР Германия - Кралство Нидерландия - Р България. Тогава е постъпила оперативна информация, че групата подготвя товарна композиция с тайник за транспорт на дрога.

С цел проверка на информацията, товарната композиция е регистрирана в ШИС. На 11 май е засечено влизането ѝ в страната на ГКПП- Оряхово, отклонена е за щателна митническа проверка по разпореждане на служител от ГДБОП и при инспекцията е установено наличието на близо 140 кг марихуана. Шофьорът и композицията са задържани, работата по образуваното по случая  досъдебно производство продължава,  материалите са докладвани на Окръжна прокуратура Враца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).