Фалшиви отзиви днес – проблемни решения утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:05 / 11.12.2022
947
Знаете ли как се манипулират клиентските отзиви в Интернет?

Има изкуствен интелект за генериране на фалшиви рецензии на базата на съществуващи в мрежата мнения на клиенти за услуги на водещи световни електронни магазини и платформи! Има и софтуерни инструменти за наблюдение и откриване на неистинни ревюта от компаниите, за да управляват онлайн репутацията си!

Да знаем кой създава нереалните мнения онлайн и да не разчитаме само на коректността на дружествата, може да ни помогне да се ориентираме по-добре доколко рискуваме, ако купим от даден търговец или продукт. Това е и една от целите на информационната кампания на онлайн платформата "Ние, потребителите“ - "Фалшиви отзиви днес – проблемни решения утре!“.

Проучвания сочат, че: - 70% от потребителите се влияят от това какви рецензии са оставили други клиенти - хората четат средно по 6 отзива за продукт преди да направят или не поръчка онлайн - 80% от потребителите възприемат продуктовите отзиви като лична препоръка.

Вижте най-честите източници на измамни коментари за търговци и продукти в Интернет: - специализирани в тази сфера дружества в резултат на възлагане - самите оператори, които извършват търговска дейност и предлагат/произвеждат определени продукти - приятели, семейство и служители, тясно свързани с компанията или марката - бивши служители - клиенти с цел възстановяване на сума за покупка, получаване на отстъпка или друг бонус.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).