Европа е скована от студ и сняг! Идва ли лошото време към България?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:54 / 03.02.2019
16340
Северна и Западна Европа ще бъдат обхванати от изключително студент фронт, който освен ниски температури ще донесе със себе си и валежи от сняг, съобщава "Евронюз“. Очаква се на някои места живакът в термометрите да падне до минус 12 градуса по Целзий. Мразовитото време, което ще продължи до понеделник, ще обхване Португалия, Испания, Франция, Ирландия, Великобритания, Белгия, Люксембург и Скандинавието.

Въпреки очакваните минусови температури обаче времето в Европа е доста по-меко спрямо арктическите студове в САЩ, които взеха 21 жертви през изминалата седмица. Синоптиците прогнозират, че през следващите три дни температурите в части от Норвегия и Финландия ще паднат до между минус 17 и минус 21 градуса. В Шотландия живакът в термометрите също ще падне в зоната на двуцифрените минусови температури, докато в Испания температурата ще е около минус 4 градуса. Британското метеорологично бюро издаде жълт код за опасност от сняг и поледици.

В съседна Франция се очакват обилни снеговалежи в районите с над 700 метра надморска височина. Най-голямо количество сняг ще падне над Алпите и Пиренеите. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е малко над средното за месеца. През нощта ще бъде предимно ясно, със слаб югозападен вятър в източната половина от страната. Това заяви дежурният синоптик от НИМХ Мартин Славчев. Минималните температури ще са от 0 – 2° в северозападните райони до 6 – 8 на изток. В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена.

Утре ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Югозападният вятър ще се усили, ще е умерен, след обяд – временно силен. Максималните температури ще са предимно между 12 и 17°, по-ниски на места в Северозападна България. Над планините ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност, но ще бъде доста ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони, без валежи. Ще духа умерен, след обяд и силен южен вятър. Максимални температури от 12° в северните до 17° в южните райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. На 03.02.2019 слънцето ще изгрее в 7:39 часа и ще залезе в 17:41 часа. Продължителност на деня 10:03 часа. На 03.02.2019 луната ще изгрее в 6:49 часа и ще залезе в 16:24 часа. Осветеност на диска в 0h UT 3 %. Фаза на луната: новолуние.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).