Ето колко ще навърши първият резерват в България през 2023 г.

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:26 / 31.12.2022
788
Вече започнахме с организацията по отбелязване на рождения ден на парка – 24 януари. Не е кръгла годишнина, но 28 години също не са малко. Това каза за "Фокус" инж. Румяна Цвяткова, директор на Дирекцията на Природен парк "Странджа".

"Ще участват много деца, тъй като те са моят приоритет. След това ще дойде Седмицата на гората, по време на която сме планирали залесявания и почиствания", уточни тя. 

"За Фестивала на зелениката отново ще имаме изненада – мислим малко да го разширим, за да може да дойдат повече туристи и да се порадват на красотата на растението", каза директорката.

Инж. Цвяткова добави, че основното им събитие през 2023 г. ще бъде кръглата 90-та годишнина от обявяването на първия резерват в България – Силкосия.

"Ще включим и децата, разбира се. Освен това, имаме нови предложения за обявяване на вековни дървета за защитени, така че ще работим и в тази насока. Очакваме година, изпълнена с много дейности и мероприятия, а всички са добре дошли в мистичната Странджа, за да се насладят на нейните красоти", каза още тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).