Ето какво наказание може да получи кметът на Сунгурларе, ако бъде признат за виновен

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:33 / 12.06.2023
2334
"Обвинението касае сключени договори за наем на земеделски земи с лице от роднинския кръг на един от обвиняемите", съобщи пред журналисти прокурор Христо Колев, предаде репортер на Burgas24.bg.

Към момента няма  взети мерки спрямо двамата, уточни Колев. Наказанието, което е предвидено по чл. 280 ал. 2 по НК, е от 1 до 8 години лишаване от свобода и лишаване от права. "Разследваното продължава. Делото е образувано през ноември месец 2022. И се касае за скорошни деяния", каза още той.

Както съобщихме Окръжна прокуратура - Бургас привлече към наказателна отговорност две длъжностни лица – кметът Община Сунгурларе Георги Кенов и негов заместник-кмет. С постановления на прокурор от Окръжна прокуратура – Бургас, те са привлечени в качеството на обвиняеми.

На 5 юни бяха проведени претърсване и изземване в сградата, в която се помещава администрацията на Община Сунгурларе. Процесуално следственото действие бе извършено от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Бургас, служители от ОД на МВР - Бургас и ТД БОП - Бургас.

Установени и иззети бяха документи, имащи отношение към извършеното престъпление.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Повече от 40 минути реанимирали 5-годишното дете
Черно море е застрашено заради проект?
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
Започна спешна проверка заради смъртта на 5-годишното дете
Въпроси по Кампания 2024: Очакват ли се закъснели плащания, които...
Шофьор слезе от колата и намери смъртта си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).