Ето го младия германец, който заедно с баща си разфасова сънародник в Соколово

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
10:50 / 02.11.2021
2471
Младият германец, който заедно с баща си разфасова сънародник в село Соколово, община Балчик, обжалва днес пред Апелативен съд Варна задържането си под стража, постановено от Добричкия окръжен съд, предаде репортер на Varna24.bg

Припомняме, че главата на убития е била отделена от тялото, а части от трупа са били скрити във фризер. При обиска на апартамента, в който съседите - убийци са живеели, освен останките на убития, е открит отрязан и пръста на едната му ръка.

Както медията ни информира, Апелативната прокуратура във Варна, по предложение на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Добрич, взе на специален надзор досъдебното производство, образувано във връзка с умишленото убийство на гражданин на Федерална Република Германия, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с користна цел от двама негови сънародници.

Тъй като разследването се характеризира с фактическа и правна сложност, както и с обществена значимост, по реда на специалния надзор, определеният надзорен прокурор от Апелативна прокуратура – Варна ще осъществява методическа и организационна помощ при воденето му. Целта ще бъде срочното и качественото изпълнение на действията по доказване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая.

Престъплението е извършено в село Соколово на 20 октомври 2021 година. Първоначално досъдебното производство е започнато за престъпление по чл. 142, ал. 1 от НК във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в България и живуща в селото, за това, че съпругът й – мъж на 59 години, също немски гражданин, постоянно пребиваващ в Р. България, бил отвлечен. Тя дори получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

В резултат на следствените действия, за броени часове е разкрито, че се касае за извършено друго умишлено престъпление спрямо 59-годишния съпруг на жената – убийство.

Двама мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, също граждани на ФР Германия, са установени като извършители на тежкото деяние. Те са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 116, ал. 1 във връзка с чл. 115 от НК и спрямо тях е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
02.11.2021 Съдът във Варна не пожали 23-годишния Тим, участвал в зверското убийство на сънародник
27.10.2021 Прокуратурата във Варна поема разследването на зверското убийство на германец в Добрич
25.10.2021 Двамата германци, убили по брутален начин сънародник, остават в ареста
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).