Емил Георгиев: В следващото НС ще въведем понятие за енергийно бедни

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:30 / 16.09.2022
741
“В тежки условия се изисква огромна отговорност за управление с цел засилване ролята на държавата и утвърждаване на социалната политика. Това беше смисълът на нашето участие във властта и изпълнихме доста от своите обещания, особено в социалната сфера." Това заяви кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България" в 25 МИР - София Емил Георгиев в предаването “Делници" по Евроком, съобщават от пресцентъра на БСП

Той изрази надежда, че след изборите ще се състави правителство, защото ако не се състави и тръгнем към нова поредица от избори, “България ще изпадне в изключително сложна ситуация." Георгиев подчерта, че е въпрос на отговорност съставянето на стабилно управление.

“За да се облекчи положението на битовите потребители през предстоящите зимни месеци, в първите дни на Народното събрание ще предложим замразяване на цените на природния газ, на парното, на електричеството и водата. Разликата в цените ще се компенсира от държавния бюджет", каза Емил Георгиев, който припомни, че именно по настояване на левицата се наложи мораториум върху цените на електричеството и парното за битовите потребители.

“Поставили сме си и друга цел - да въведем две тарифи на заплащане цената на електроносителите. В следващото Народно събрание ще внесем промяна в Закона за енергетиката с цел въвеждане на категория енергийно бедни и те да плащат по по-ниската тарифа", отбеляза кандидатът за народен представител.

“Заблуждаваме се, ако смятаме, че ще решим проблемите на България, ако внасяме 1 млрд. куб. м газ от Азербайджан. Подобни количества ще задоволят нуждите единствено на “Топлофикация София". Необходими са ни още 2 млрд. куб. м. И откъде ще дойдат те - естествено, отново от Русия, но внесен от посредници на много по-високи цени. Затова трябва да преговаряме с всички доставчици, включително с “Газпром". Такива преговори неминуемо ще свалят цената на газа", заяви Георгиев по отношение на газовите доставки.

В заключение Емил Георгиев призова избирателите да гласуват с номер 28 за коалиция “БСП за България". “Ние ще се борим, както сме се борили досега - за социална и сигурна държава", категоричен бе Емил Георгиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Експерти за 4-дневната работна седмица: Фирмите могат да приложат...
Експерт предупреди: Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви...
Сергей Станишев обратно в България
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).