Емил Димитров: Някой, който стои отзад, плаща за протестите по площадите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:48 / 10.08.2020
4725
Никъде в България не се изгарят опасни отпадъци Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в интервю за предаването "Сутрешен блок“ по БНТ. "Три завода и един ТЕЦ горят циментови отпадъци. Това са малки, незначителни количества и не са опасни или радиоактивни“, посочи той.

"На морето ме притеснява, че кораби, които са извън българските териториални води през нощта изхвърлят отпадъци, които после идват на нашия бряг. Не можем да хванем корабите, но се стараем със сателитни снимки“, каза още министърът.

До Рилските езера по проект трябва да се изгради пътека. Качили са горе багер, за да им е по-лесно. Багерът е престоял около два часа на пътеката. По случая тече прокурорска проверка. Ще бъде изграден и информационен център с база на планински спасители. 

Дал съм ангажимент към този премиер, към тази коалиция да помагам. Не ми е детска мечта да съм министър. Не е самоцел, да му е честито на следващия. Докато съм на поста, ще се грижа за всички - и за тези, които ме подкрепят, и за тези, които протестират. Ако следващите избори са след два месеца и на протестиращите не им харесва резултата, какво правим. Хората искат държавата да функционира. Цялата сметка - това, което се случва по площадите, някой я плаща, някой, който стои отзад. Въпрос на време е да разберем кой, каза още Емил Димитров.

Виж коментарите (1)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).