Електронната здравна карта няма да струва нищо на пациентите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:28 / 08.02.2017
2885
Служебният здравен министър Илко Семерджиев е категоричен, че няма да се изпадне във вакуум, ако се отмени пръстовият отпечатък в болниците. Съвсем спокойно ще се мине отново на картовата идентификация, въведена в началото на мандата на Петър Москов, каза Семерджиев пред БНТ.

Финансирането на електронната здравна карта няма да струва нищо на българския данъкоплатец, каза още той. Ако се стигне до остойностяване на този механизъм за картова идентификация, той ще се плати по Оперативна програма "Добро управление". Министерството на здравеопазването ще разработи конкретни стъпки за въвеждането на електронна здравна карта на пациентите. Целта е всеки пациент да има достъп до електронното си здравно досие.

Ако ВАС потвърди на горна инстанция отмяна на пръстовия идентификатор, спокойно може да се премине към картова, посочи министърът.

Бъдещето обаче е електронната здравна карта, защото тя позволява в нея да се интегрира електронно здравно досие. Във времето в електронното здравно досие могат да се интегрират и финансови данни за осигуряването, каза още служебният министър. В този случай всеки ще носи медицинската информация със себе си чрез картата, докато пръстът не носи такава информация.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).