Експерт ни съветва как да шофираме в мъгла

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
17:27 / 10.01.2014
6361
Шофирането в мъгла крие рискове, които не зависят от водачите. Това заяви Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара. Той обясни, че при наличие на гъста мъгла е от изключително значение да шофираме със съобразена скорост, да увеличим дистанцията и да не предприемаме рискови изпреварвания.

Русев подчерта, че подготовката преди потегляне на път в условия на мъгла също е много важна. По думите на експерта, водачите трябва да направят проверка на фаровете и чистачките си преди да потеглят. 

"Желателно е парното в колата да осигурява топъл въздух не само за обзорното стъкло, но и за страничните, за да се осигури по-добра видимост", подчерта Койчо Русев.

Той каза още, че задължение на всеки шофьор е да провери и състоянието на гумите си и най-вече налягането на въздуха в тях.

Експертът обясни, че когато се шофира при мъгла, умората настъпва бързо, и затова посъветва по-неопитните водачи или тези, които почувстват някакво напрежение, да спрат и да си отпочинат и след това да продължат пътя си.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (22)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).