Експерт: Не гледайте процентите, когато пазарувате стоки на промоция!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:55 / 14.10.2022
1647
Много българи разхищават енергия без дори да осъзнават това, казва председателят на "Активни потребители"

"В България пазаруващите онлайн все още са под 50%. В Европа този процент е 90. Това означава, че много хора у нас нямат опит в онлайн и лесно могат да станат жертви на измама. Основните жалби, които получаваме в това направление, са свързани с рекламацията и връщанията. Тези отношения с търговците у нас все още не са на добро ниво, за разлика от другите европейски държави", обяви пред businessnovinite.bg Богомил Николов, председател на асоциация "Активни потребители".

Той предупреди много да се внимава с пазаруването от страни извън ЕС, например Китай, защото там е много трудно да си търсите правата. 

По думите му, във връзка с предстоящата зима има две основни неща.

"Първо управлението на държавата да обезпечи поносими цени на енергоносителите. Другото важно нещо обаче е, че хората сами могат да живеят така, че да пестят енергия и съответно пари. Повечето българи дори не си дават сметка, че разхищават прекомерно енергия без да се усетят", добави Николов.

Експертът съветва да сме внимателни по време на задаващите се намаления покрай Черния петък и Коледа. Много потребители в желанието си да си купят нещо намалено, всъщност могат да бъдат подмамени. Затова преди да купите нещо, проверете цената му на няколко места, сравнете и най-вече си отговорете на въпроса- "Нужно ли ми е това?".

"Не трябва да се пазарува по импулсивен начин. Не гледайте процентите, а просто да се сравнят цените. Пазарът трябва да се проучи - проверете кой търговец предлага най-изгодно стоката, която желаете. По този начин ще се намери най-добрата цена. A и много често след кампания може да се види, че уж промоционалната цена е била нормалната цена.", допълни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Официално: Известен наш икономист влиза в надпреварата за евроизб...
Експерт: За да живеете 6 месеца без доходи, трябва да имате създа...
Откриха важен документ, свързан с личния живот на баба Ванга
Различни цветове на бюлетините на изборите за национален и Европа...
Това е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"
Имунизират новородени две седмици по-рано от предвидентото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).