Едно българско предприятие вдига заплатите на служителите си за пети път тази година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
21:35 / 13.10.2022
32981
С решение на ръководството на "Арсенал" АД и "Арсенал – 2000" АД работните заплати на служителите в оръжейния завод в Казанлък се увеличават, считано от от 1 ноември. Това е петото поредно увеличение на възнагражденията през тази година, потвърди за БТА изпълнителният директор на "Арсенал" АД инж. Николай Ибушев. 

Това е и най-голямото увеличение спрямо останалите четири за годината. То е в размер на 15% на договорената основна работна заплата, респективно и на тарифните ставки на работещите на сделна система на заплащане(когато трудовото възнаграждение се определя според изработеното - бел. ред). С това увеличение средната работна заплата в дружеството надхвърля две хиляди лева и достига сумата от около 2015 – 2020 лева. 

С това средната работна заплата в "Арсенал" надхвърля 2000 лева и става от порядъка на 2015 - 2020 лева.

Инж. Ибушев изрази намерение за предстоящото увеличение на работните заплати по време на фирмения празник по случай 144-ата годишнина на предприятието и 98 години от установяването му в Казанлък, който се състоя на 30 септември. Към днешна дата това намерение е факт, като идеята на ръководството е служителите вече да получават увеличените си възнаграждения преди Коледните и Новогодишни празници. Заедно с тях, за Коледа те ще получат и допълнителни празнични ваучери за храна на стойност двеста лева в допълнение на ежемесечните ваучери, които са на същата стойност. "Няма да допуснем инфлацията да изпревари средната работна заплата в дружеството", заяви още инж. Николай Ибушев по време на фирмения празник.

През 2022 година средната работна заплата в "Арсенал" е нараснала с 63 на сто спрямо тази през 2021 година. Според Янко Костадинов, директор "Финанси и икономика" на "Арсенал" АД това е два и половина пъти увеличение над официално обявената инфлация у нас, а цифрите категорично показват, че предприятието изпреварва инфлацията. "Считаме, че с тази работна заплата ние изпреварваме всички работни заплати в сектор "машиностроене" и в редица други сектори на държавно ниво", коментира още Костадинов. 

С петото увеличение за годината се увеличава и минималната работна заплата в дружеството. Тя става 830 лева, което се очаква да стане на национално ниво през 2023 година. Целта на ръководството на "Арсенал АД" е да осигури добри доходи и спокойствие за служителите, независимо от кризисната ситуация в световен мащаб.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).