Една от най-големите йордански компании в сферата на минната индустрия планира партньорство с български компании

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:04 / 22.05.2023
1170
Една от най-големите йордански компании в сферата на минната индустрия търси български партньори за съвместни проекти. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Мохамад Тнейбад, председател на Управителния съвет на "Jordan Phosphate Mines Company“ и бивш вицепремиер на Йордания, съобщиха от Министерството.

Мохамад Тнейбад е на посещение в България, за да проучи възможностите за инвестиции у нас и партньорство с български фирми, чрез които компанията да разшири своето присъствие в Европа.

"България има много развита добивна и преработваща промишленост и съм уверен, че у нас ще намерите подходящи партньори, които са конкурентни на световно ниво“, подчерта министър Стоянов.

Мохамад Тнейбад, заяви че България има потенциал да се превърне в един от силните партньори на компанията в Европа, а днешната среща дава ясен знак за институционалната подкрепа, която оказва държавата на бизнеса и потенциалните инвеститори в страната. По време на разговорите бяха обсъдени и конкретни възможности за съвместни проекти между двете страни, които допълнително ще допринесат за задълбочаване на търговско-икономическите отношения между Европа и Близкия Изток.

Бившият вицепремиер на Йордания отправи покана българска бизнес делегация да посети страната и да се проучат възможностите за обща инвестиция в мощности за производство на торове.

Срещата се организира със съдействието на Почетното консулство на Йордания в България, а участие в разговорите взе и почетния консул на Йордания в България Хасан Бармауи.

"Jordan Phosphate Mines Company“ развива своята дейност в минния сектор и в производството на фосфатни торове. Компанията е вторият по големина износител и шестият по големина производител на фосфат в света, с производствен капацитет от над 7 млн. тона фосфат годишно. Компанията извършва производствените си дейности в Хашемитското кралство Йордания, което има петия по големина запас от фосфати в света, равняващ се на 3,7 млрд. тона, а от тях 1,25 млрд. тона са запасите на компанията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).