Един от символите на България е пред изчезване! Производител: Където е имало рози, сега никнат автосалони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:36 / 25.04.2024
18832
Защо намаляха драстично площите с рози? Ще оцелее ли един от символите на България? По темата говори пред предаването "Бразди" младият розопроизводител от Карлово Марчело Вълков.

"Когато изкупната цена беше 7-8 лева за килограм розов цвят, веднага на следващата година куцо, кьораво и сакато купуваха рози. Само, където и по терасите не си засяха. Така беше и с лавандулата. Хората щом видят висока цена и си казват: "Охо, това е моето". Чул-недочул - нито знае как се гледа, какво се иска и как и кога се пръска."

"Розите са пред изчезване. Където е имало рози, в момента никнат автосалони. Производството на рози ще попадне директно в Червената книга на България. Нови насаждения от няколко години не съм виждал да се правят. Единствено наблюдавам как се изкореняват. Политиците тотално неглижират не само розопроизводството, но и земеделието", каза още той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" не са български думи
Важна информация за изборите в чужбина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).