Доц. Драганов: Никога не съм виждал Слънчев бряг с толкова много българи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:58 / 27.07.2020
11814
Никога не съм виждал Слънчев бряг толкова пълен с българи. Това коментира Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма в отговор на твърденията, че курортът е празен в средата на сезона. По думите му, той, Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена са проектирани за чужди туристи.

"При българите има повтаряемост на местата, на които ходят. Те имат стереотип, не само за местата, но и за заведенията. Те знаят какво точно искат. И сега, когато имаме 500 хил. българи, които не отиват към Гърция и Турция - сега умението е как ще ги привлекат", каза той по БТВ.

По думите през уикендите има около 190 хил. пътувания към Черноморието. Тенденцията за по-кратки пътувания е още от миналата година и според Драганов тя ще се запази и за следващите сезони.

"Борисов решава дали да замени министър. Ангелкова не можеше да използва силата на бранша. Тя обясняваше пред Бойко Борисов, че имаме единен бранш, но тя разединяваше", допълни Драганов. "Казваме на студентите, когато смените министър, първото, което трябва да направите, е да благодарите на предходния. Борисов е преценил, че той пое на ръчно управление туризма. Министърът дълго време обясняваше на Борисов как сме единни, но това не бе вярно. Николина Ангелкова не можа да използва силата на бранша. Тя беше приятелка с разни чичковци в чужбина. Направи си снимки, за да покаже колко е известна и позната. Това нямаше смисъл. 

Той сам, с неправителствени организации намали ДДС-то и взе други решения. Но министърът на туризма отсъстваше. Тя дълго време му обясняваше как сме единни в бранша, но тя не му казваше, че тя разединяваше бранша и сега не можем да генерираме печеливши решения за бизнеса, допълни експертът.

Драганов заяви, че Марияна Николова е била вицепремиер по туризма, така че очаква да се справи добре с новите си задължения.

Виж коментарите (6)

Още по темата (463):
25.08.2021 Германец от морето: На българите не им е лесно, но мъжки стискат зъби, не се оплакват и продължават напред
18.08.2021 Протести блокират важни бургаски пътни отсечки
04.08.2021 Спасиха Старосел!
13.07.2021 Всичко за летния грип и какво да правим, ако сме на почивка
12.07.2021 Цяла седмица жега
10.07.2021 Засилени проверки по морето
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).