Добрата новина: Лекари спасиха дете със забита в главата градинска ножица

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:29 / 02.05.2019
5549
7-годишно момче със забита в главата градинска ножица беше спасено в УМБАЛ Бургас навръх Великден, съобщих от лечебното заведение. По думите на родителите, детето е паднало върху инструмента, докато си играело в градината.

Ръждясалото острие минава през цялата буза и опира в черепа зад окото. "Още няколко милиметра и изходът щеше да е фатален", коментират дежурните лекари. Веднага са направени всички образни изследвания и е свикан екип за спешна операция. Следват няколко дни възстановяване в отделенията по реанимация и УНГ и от вчера момчето си е вкъщи.

"В цялата си над 30-годишна практика не съм виждал подобна травма. Оприличавам я на нараняване от военно време, каквито наранявания в днешни дни са рядкост. Острието на ножицата прилича на копие, на щик. В хода на операцията то е извадено много бавно, кървенето е овладяно, наложи се и кръвопреливане", коментира УНГ-специалистът д-р Даниел Петков, който извършва операцията. Щастливият изход е резултат от екипната работа на Спешно отделение в лицето на дежурния д-р Светослав Тодоров, анестезиолога д-р Валентин Кравченко, както и отделенията по образна диагностика и детски болести.

Случаят ще бъде докладван на медицински научен форум. Причината за травмата - градинската ножица с размер около 70 см, се пази за спомен в УНГ-отделението на Бургаската болница.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).