До 10-ти февруари плащаме данък върху доходите с отстъпка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 02.02.2012
1411
До 10-ти февруари включително физическите лица могат да платят дължимия от тях данък по годишната си декларация с отстъпка от 5%. От тази година плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден. НАП напомня, че отстъпката върху данъка за довнасяне се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 година. 

Плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по интернет, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път. 

За улеснение на клиентите на НАП в Пловдив, в дирекцията са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите, а при плащане на данък върху доходите от физическо лице в тях такса не се дължи. 

Данъците и осигурителните вноски се заплащат по банкови сметки на НАП, като за физическите лица това е сметката на дирекцията по постоянния им адрес. Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане (например 111213 когато се плаща по данъчна декларация на физическо лице), входящия номер на документа, по който се плаща и непременно да се посочи периодът, за който се отнася плащането. 

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП, се намират в рубриката "Плащане" на интернет страницата на агенцията www.nap.bg.

2 000 жители на област Пловдив са декларирали до днес доходите си от миналата година. Броят им е значително по-малък в сравнение с миналата година по това време, когато декларации бяха подали 3 500 физически лица. Основна причина е, че тази година отпадна задължението лицата, които са работили по повече от 1 трудов договор и чиито работодатели авансово са удържали дължимия данък в пълния му размер и са го внесли, да подават декларация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Директор на училище: Необходима е кардинална промяна за един най-...
Николай Марков: Левски е произведен национален герой, възрожденци...
Колите под наем в чужбина: Ще ce опитат да ви цакат с много такси...
Европа е готова да спре забраната за колите с бензинови двигатели...
2-годишно избяга от детска ясла?
Стефан Апостолов пак от последен стана първи с хиляди преференции...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).