Днес е Международният ден без цигарен дим, оставяме цигарите за ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
07:35 / 18.11.2010
3000
Днес е Международният ден без цигарен дим. Той се отбелязва всяка година на третия четвъртък от месец ноември. На него всички пушачи трябва да оставят цигарите поне за един ден. За популяризирането на вредата от тютюнопушенето структурите на МЗ по места - РИОКОЗ, организират различни събития като прожекции на филми, измерване на дишането, обучения и други.

Предоставяме ви списък със събитията за Пловдив:

15 - 30 ноември - Видеопрожекции на филми и дискусии, свързани с темата "Тютюнопушене", с ученици от учебни заведения в гр. Пловдив и региона, след подадена от тях заявка за посещение. Разпространение на изготвена от специалисти в дирекция "ООЗ" на РИОКОЗ детска книжка с картинки за оцветяване, съдържаща послания към децата: "Защо не трябва да се пуши".

15-19 ноември - Предоставяне за разпространение в интернет зали и фитнес центрове в гр. Пловдив на издадените от дирекцията брошури със заглавия "Аз не пуша - опитай се и ти!" и "Винаги си заслужава да се откажете от цигарите".

18 ноември - Безплатни функционални изследвания на дишането (спирометрия) и консултиране на граждани-пушачи от специалист-пулмолог от Българско дружество по белодробни болести - клон Южен. Съвместна инициатива с Асоциация на студентите медици, при която студенти ще предлагат здравословна и интересна алтернатива срещу цигарите.


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Чудото, което разтърси християните
Ето кои са новите депутати от Пловдив
Бойко Борисов ще е депутат от Пловдив
Пешеходец загина на главния път София - Варна
Водач на листите на "Величие" в Смолян се отказа от депутатското ...
Корнелия Нинова с предложение за нов лидер на БСП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).