ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Димитър Илиев: Случаят с Милен Цветков е покъртителен, това е била една екзекуция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 21.04.2020Коментари (11)25388
©
За войната по пътищата, поведението на шофьорите и какво е справедливото наказание за причинена смърт на пътя - коментираха автомобилният състезател Димитър Илиев и адвокатът Димитър Марковски. Според Илиев това е едно заболяване в нашето общество.

"Ние като нация търпим ежедневно, почти ежечасно да бъдем тероризирани от подобни нагли шофьори, с арогантно поведение, със скъпи автомобили и с чувство за безнаказаност, които погазват правилата за движение по пътищата. Това са закони, които са не по-малко важни от другите закони. Ние като общество, като нация трябва да бъдем много непримирими към подобен тип поведение. А поведението на тези хора е такова, защото не се стига изобщо до наказание."

Адвокат Марковски коментира, че в съда вече е трудно, даже невъзможно да се купи справедливост, защото в последно време съдебната практика е доста последователна и солидарна с това, което е възприето и в Европа, и то е свързано с това, че когато има употреба на наркотици или алкохол зад волана, наказанията са ефективни.

"Съдът в никакъв случай не е милозлив към подобен род шофьори. Тази панацея, когато се казваше навремето, че това е непредпазливо деяние, в момента съдът е изключително строг и критичен към такова шофиране", допълни той пред БНТ.

По отношение на наказанието, което ще бъде наложено на Кристиан Николов, адвокатът заяви:

"Във всички случаи той може да доближи максималния размер на това наказание. Съдът трябва и е справедливо да ориентира наказанието си в максималния размер в тази ситуация – към 15 години спокойно може да се ориентира".

Той обясни, че хипотезата за намаляване на 1/3 от наказанието, ако си признае вината, отпада в случай на причиняване на смърт, освен това още един юридически критерий има изключително важно значение тук – самата обществена опасност на това конкретно извършено престъпление.

Димитър Илиев обясни, че проблемът на такъв тип инциденти е вътрешното разкъсване на органите.

"Защото когато тялото е в покой и изведнъж потегли със скорост от примерно 100км/ч, джи натоварването на организма е над 30-40 пъти от самото тегло на организма и тогава се преместват органите вътре в тялото и се получават кръвоизливи. Тук има една много лоша комбинация – употреба на наркотици, приятели в колата – научно е доказано, че когато тинейджърите са в колата, 2/3 се увеличава шансът да направят катастрофа. Случаят е покъртителен. Това е била една екзекуция."

Адвокат Марковски заяви, че отговорността на пасажерите в колата може да бъде сведена до това доколко те са станали свидетели и очевидци на транспортния инцидент, като всеки свидетел има определени законови задължения – в случая да казват истината пред разследващите органи. Ако има прикриване, те могат да понесат такава отговорност за лъжесвидетелстване.

Според него самото поведение на пасажерите в колата на Кристиан Николов е некоректно, което значи, че трябва да бъде отворена една скоба и една въпросителна по отношение на тези свидетели, защото в края на краищата и те имат своето гражданско задължение да останат на мястото на пътния инцидент, да изчакат пристигането на съответните органи и да се обозначат, че са били там, а не да се изпадне в хипотезата на търсене, издирване и т.н.

"Затова и прокуратурата адекватно е предприела и тяхното задържане", допълни Марковски.

На въпроса носи ли отговорност майката на Кристиан Николов адвокат Марковски коментира:

"Ако разследващите установят, че тя е знаела, че синът й е употребявал наркотици и след употребата на тези наркотици му е предоставила ключовете на автомобила, тя също носи наказателна отговорност. Съдът не прави особена разлика между този, който е бил зад волана и този, който му е предоставил ключовете, като е осъзнавал, че той е дрогиран."


Още по темата: общо новини по темата: 204
21.01.2024 »
31.12.2023 »
19.09.2023 »
27.07.2023 »
25.07.2023 »
24.07.2023 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
УЖАС ОТИДЕ СИ ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК. ПоКЛОН
0
 
 
Екзекуция по особенно мъчителен начин!!! Справедливост!
0
 
 
Сега това келеме недоклатено,трябва да бъде изваден от ареста ,и завързан на това място {мястото на катастрофата},а до него няколко самосвала с баластра ,по възможност най ситната, за да може всеки който мине оттам да го цели с камъни.
0
 
 
Жалко за Милен а момчето има голям гръб скоро ще бъде свободен и ще продължи по същия път тежко на следващата жертва и почернено семейство
0
 
 
Крайно време е да се приеме смъртна присъда за такива идиоти иначе няма да се спре ! Утре ще е някой друг.....
0
 
 
Това е убийство дрогата е оправдание де**а и боклука.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: