Депутат от БСП отказа да си каже мнението за Владимир Путин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:20 / 11.03.2022
1317
Като партия БСП винаги е следвала една последователна политика - миролюбива. Продължаваме да смятаме, че най-добрият начин за намиране на решение са преговорите. Това коментира пред Нова тв Атанас Зафиров от БСП във връзка със случващото се между Украйна и Русия.

"Ние не сме били против санкциите като някаква самоцел. Просто отчитаме реалния ефект, който имат и върху българската икономика и населението. В крайна сметка, преди всичко, ние сме български политици и държавници", подчерта той.

На въпрос какво мисли за президента на Русия Владимир Путин, Зафиров отговори: "Аз все пак представлявам институция и по някакъв начин ще си позволя да не давам лични квалификации. Има разнопосочни квалификации, затова най-добрият съдник е историята", посочи депутатът. 

Според него е факт, че сме свидетели на "една агресия", която трябва да бъде най-строго осъдена. "Виждаме война, виждаме, че умират хора - това е абсолютно недопустимо в 21 век. Виждаме, че има акт на агресия, който сме осъдили", каза той за позицията на БСП.

По думите му България е разтрисана от множество кризи и трябва да помисли преди всичко за собствения си национален интерес и население. "Винаги е възможно и трябва да се търси пътят на дипломацията и мирното решение", добави депутатът. Той уточни, че най-опасният сценарий за България е дълга война в Украйна.

Депутатът подчерта, че пряка военна заплаха за България няма. "Това кореспондира с нашата позиция, че не е нужно допълнително присъствие на съюзнически сили. Така или иначе съюзнически сили има в България", уточни той.

"На този етап българските въоръжени сили, въпреки острите дефицити, които бяха установени, са  в състояние да изпълняват своите ангажименти", допълни Зафиров.

За F-35 от Нидерландия той уточни, че за първи път в България пристигат изтребители от такъв висок клас. "Нека разглеждаме това в контекста на подсилване охраната на българското въздушно пространство и на източния фланг на НАТО", каза депутатът.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4441):
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
02.03.2024 Евродепутатът Петър Витанов: След две години война в Украйна не сме се приближили към мира
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).