ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Деница Сачева: Трябва да има редовно правителство, което да преведе страната през кризите
Автор: Петя Кузева 16:52 / 30.03.2023Коментари (1)1547
© Личен архив
Не трябва да допускаме умората от изборите да се превърне в заплаха за демокрацията. Всички български граждани трябва да бъдат активни на 2 април, да упражнят своето право на избор, да участват в тези избори, да се сложи край на спиралата от избори в България и да има редовно правителство, което не само да преведе страната през кризите, но и да отвори нови възможности и перспективи за развитие. Това каза в предаването "България, Европа и светът на Фокус“ на Радио "Фокус“ Деница Сачева, водач на листата на ГЕРБ-СДС за народни представители в 8 МИР Добрич и допълни, че страната трябва да стои стабилно и българите заслужават да живеят по-добре.   

"В рамките на цялата кампания се усеща умората в хората, притеснението и страха от това, че не могат да планират достатъчно добре нито живота, нито работата, нито бизнеса си“, сподели наблюденията си тя.  

Сачева коментира и бомбените заплахи в училищата в цялата страна като изрази надежда, че отговорните институции скоро да разкрият извършителя. 

На въпрос дали ще се отплатят усилията след толкова обиколки в страната, политикът отговори: "Наличието на пълни зали много ясно показва, че ГЕРБ-СДС не може да бъде изчегъртан.

Ясно е и какво казва гласът на народа. Имаме нашите хора, които гласуват за нас, които вярват в посланията ни, подкрепят ни, и смятат, че действително ние сме по-добрият отбор, който може да направи така, че България да се върне отново на пътя на стабилността“, разясни Сачева.  

По думите й срещите с хората са изключително важни, защото са възможност политиците да кажат ясно посланията си, да се даде взаимен кураж, както и да се получи обратна връзка за очакванията на народа. "Най-често срещаните послания, които получихме обратно, бяха първо - че трябва да има редовно правителство; второ, че час по-скоро трябва да се вземат мерки за овладяване на инфлацията и на цените, и третото, което поставят всички хора, е това да има повече предвидимост, за да могат да живеят по-спокойно“, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 8 МИР Добрич. 

"Хората много ясно ни казаха: те няма да дадат на 100% своето доверие за нито една политическа сила. Искат вотът им да бъде зачетен и политическите партии да седнат на една маса,да се разберат и да продължи стабилността в страната“, обобщи Сачева.   

Тя е категорична, че с колегите й ще положат всички възможни усилия затова да сформират правителство, както го направиха в предходния парламент. "В миналото Народно събрание само пет гласа не ни стигнаха за това ние да имаме кабинет. А за сравнение "Продължаваме промяната“ не можа да събере подписите на цялата си парламентарна група върху декларацията, която предложиха да бъде приета за програмна и около нея да се съставя правителство. Не можаха да мобилизират собствените си гласове, какво остава да очакват подкрепа от други партии“, даде за пример бившият социален министър.  

Според нея от ГЕРБ-СДС няма да се съгласят с "високопарни приказки“, когато се говори по важни въпроси, свързани с геополитическата ориентация на страната, какво ще се случва с енергетиката и накъде ще се развива производството, какво ще се случва с родното образование и други, но ще водят диалог с всички партии. 

"Когато говорим за формиране на правителство, ние ще положим максимални усилия да направим редовно правителство, което да бъде стабилно, с ясно управленско мнозинство, за да може да има в следващите години перспективи и възможности за развитие, а не да буксуваме на едно място“, заключи Деница Сачева.


Още по темата: общо новини по темата: 813
28.06.2023 »
24.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
13.05.2023 »
09.05.2023 »
предишна страница [ 1/136 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кризите се инициират от Вас и Вашите слуги от Държавната Администрация, както и основния Водач - онези 240 които не четат какви Закони гласуват! Но за съжаление тези ги предлагате Вие и Вашите слуги от Държавната Администрация!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: