Деница Даверова: Електромобилите са много повече от градски коли

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:59 / 20.07.2023
1308
Идеята на Travel by Electric е да разбием мита за това, че електромобилите са градски коли, защото те са много повече. Можем да използваме електрическата мобилност като такава, като използваме един от най-силните инструменти, които България притежава – туризма. Това каза предприемачът Деница Даверова в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“. 

Тя разказа, че е работила в сферата на отдаване на коли под наем и така се е зародила идеята за един по-интересен и иновативен формат за предлагане на услугата. "Всичко започна като една идея за подобряване на обслужването на клиентите. С напредването на технологиите и навлизането на електромобилите се роди идеята, че всъщност това е едно много приятно средство за придвижване специално в междуградски условия. С времето доста развихме идеята от "Обиколи 100-те национални туристически обекта“. Всеки един обект може да бъде гостоприемник на един пътешественик с електромобил“, каза Деница Даверова.  

Платформата на Travel by Electric позволява потребителите на електромобили да планират как да пътуват там, където поискат. Технологията позволява едно много по-комфортно и много по-малко екстремно пътуване, подчерта тя. "Всъщност ние помагаме на хората да си отговорят на въпросите къде могат да стигнат с електромобила, как да заредят и какво да правят, докато зареждат. Човекът, който си взима кола от нас, единственото нещо, което трябва да мисли, е къде иска да отиде. Даваме му очи да вижда станциите по пътя си и с картата, с която сме го снабдили, той би могъл да се верифицира и да стартира зареждане на почти всяка станция по пътя си“, обясни тя.  

По думите й системата със зарядни станции в страната непрекъснато се разраства и е добре развита.  

Деница Даверова допълни, че хората са мнителни по отношение на предлагането на този вид услуга, тъй като това е пазар, който не съществува. "Ние първо трябва да го образоваме и след това тепърва да го превземаме. Не сме единствените, разбира се“, допълни предприемачът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
На тази дата през 2024 година местим стрелките с един час назад
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).