Децата от автобуса, който изгоря на АМ "Тракия", се прибирали с медали от фестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:16 / 02.07.2019
3065
Децата, които бяха спасени от горящ автобус на магистрала "Тракия", се връщали с медал към Крумовград от фестивала "Евро фолк", който се провежда в Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас и Поморие. Те са от СУ "Васил Левски" в родопския град, пише 24rodopi.com.

Припомняме, че инцидентът стана малко преди 15 часа днес, на 5-6 километра след разклона за Карнобат по посока София. Пострадали няма. След запалването те са изведени от автобуса и са изчакали друг, който да ги върне обратно в родния им град.

Кметът на Крумовград Себихан Мехмед отправи благодарности към колегата си от Карнобат, който е реагирал веднага и децата са били настанени на сянка, с храна и вода, докато дойде друг автобус. 

За първа година в шампионата "Евро фолк" участва и танцовият състав "Пъстра китка" към СУ "Васил Левски"-Крумовград с ръководител Йорданка Мамирева. "Нашите танцьори взеха участие на три сцени в Несебър,к.к. Слънчев бряг и Свети Влас, в надпревара с 15 състава в тяхната възрастова група. Изпълниха три танца-"Джиновско", "Стамена" и "Тракийска младост" и спечелиха бронзов медал", посочиха от школото.

Техническа неизправност е причинила пожара, става ясно от първоначалния оглед на автобуса. Според водача му два дни преди пътуването автобусът минал технически преглед.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).