Дават добавки на всички сираци с един родител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:12 / 19.02.2012
1323
Bсички деца с един жив родител да получават добавки, без значение от дохода на семейството.

Такова предложение за промяна в Закона за семейни помощи за деца внесоха група депутати от различни парламентарни групи начело със сините доктори Цветан Костов и Ваньо Шарков вчера.

Идеята е да отпадне сегашното изискване месечният доход на семейството да не надвишава определена граница, за да получават децата месечната помощ. Тя е в размер на 35 лева, а максималният доход се определя всяка година чрез Закона за държавния бюджет.

"Не смятаме, че такава поправка ще има съществено бюджетно отражение. По-скоро тя е стъпка към повече социална справедливост. Това е подкрепа за такива семейства и цели условия запо-добър живот на тези деца", мотивират се вносителите. Било трудно да се направи изчисление колко ще струва такава поправка на бюджета, защото нямало единен регистър на децата полусираци. "Но едва ли са чак толкова много", коментира д-р Костов.

Депутатите от ГЕРБ също са били поканени да се включат към законопроекта, но управляващите първо поискали да го обсъдят на свое заседание.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).