Даниел Вълчев: Математиката трябва да бъде въведена като втора задължителна матура

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:45 / 08.09.2008
2080
Всички трябва да се обединим за въвеждането на втора задължителна матура и това трябва да бъде математиката. Тази крачка трябва да бъде направена рано или късно. Това каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, който откри годишната среща с началниците на регионалните инспекторати от цялата страна, в к.к. "Златни пясъци". "Най-дълбоката промяна през тази година е сериозното задълбочаване на системата за външно оценяване - въвеждането на външно оценяване при шестокласниците и държавните зрелостни изпити", заяви министър Даниел Вълчев. По думите му е от изключително значение и малкото случаи на неспазване на реда при провеждането на матурите да изчезнат.

По отношение на подготовката и организацията на държавните зрелостни изпити - министър Вълчев отчете, че тази година организацията е била малко по-сложна. Той визира разнасянето на засекретените материали. "Това, което сега направихме по време на поправителната сесия, беше успешно. Давам си сметка, че това изисква по-голяма организация на място и по-голяма концентрация на техника, но този вариант е и доста по-евтин", категоричен бе министър Вълчев.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди немски туристи са планирали почивката си у нас, но сега пл...
Ден за размисъл преди вота 2 в 1
Слънчева и гореща събота
Важно е да знаете кой и кога има право да ни спира на пътя
Тежка катастрофа затвори "отсечката на смъртта", двама са пострад...
Мъж е в тежко състояние, след като го блъсна трамвай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).