Daily Mail: България е най-евтиното място за каране на ски в Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:19 / 23.11.2022
983
България официално е най-евтиното място за каране на ски в Европа, според последното проучване на Post Office Travel Money, цитирано от британския вестник Daily Mail. 

Боровец и Банско са двата най-добри курорта, посочва Daily Mail. Очаквайте подходящи за средно ниво скиори писти с красиви склонове, оградени с дървета. Нощният живот е оживен, като и двамата курорта предлагат добри ресторанти и барове

В България се очаква ръст от 15% на британските туристи през предстоящия зимен сезон. Великобритания е най-големият пазар за ски курортите ни.

Британският вестник обаче прави пълна класация на ски курортите в цяла Европа, наблягайки на изгодните зимни дестинации

Ето някои  от тях:

Андора

Отправете се към малкото княжество Андора, разположено между Франция и Испания в Пиренеите, за безмитно пазаруване и отлични условия за каране на ски.

Основната ски зона на страната се нарича Grandvalira, като предлага 200 км писти, подходящи за средно напреднали и начинаещи, свързващи курортите Солдеу, Ел Тартер и Пас де ла Каса. Има много бюджетни хотели.

България

България официално е най-евтиното място за каране на ски в Европа, според последното проучване на Post Office Travel Money.

Боровец и Банско са двата най-добри курорта, посочва Daily Mail. Очаквайте подходящи за средно ниво скиори писти с красиви склонове, оградени с дървета. Нощният живот е оживен, като и двамата куррота предлагат добри ресторанти и барове.

Австрия

Алпбах е прекрасен малък австрийски ски курорт със склонове, виещи се през гори, традиционни планински ресторанти, хотели в стил хижа и сънлива атмосфера.

Не е особено подходящо за опитни скиори, но има няколко предизвикателни писти и много неща, които да зарадват каращите на средно ниво.

Италия

Заради Зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г. бяха инвестирани много пари в курорта Бардонечия.

Разходите за живот тук са ниски, а лифт картите и оборудването под наем са на добри цени. През седмицата е спокойно, но през уикенда в курорта пристигат тълпи от близкия град Торино.

Пистите са подходящи за средно напреднали.

Франция

Малко хора са чували за курорта Ле Контамин, в близост до по-известните Шамони и Межев. Това е малка, приятелска общност, най-подходяща за начинаещи и средно напреднали, като 120 км писти са достъпни след кратко пътуване с автобус.

Намира се на върха на долина, с широко отворени писти над линията на дърветата, издигащи се до 2500 м в сянката на Мон Блан.

Сараево

Столицата на Босна е домакин на Зимните олимпийски игри през 1984 г., така че има страхотни писти. Основният курорт е Яхорина, с повече от 47 км ски писти (една от които е домакин на спускането за жени през 1984 г.) и причудливо, традиционно село с невероятни ресторанти и барове.

Любителите на планината, но не и на ските, могат да разгледат околните забележителности, включително мястото, на което е убит Франц Фердинанд, довело до Първата световна война.


Виж коментарите (0)

Още по темата (494):
21.01.2024 АПИ с актуална информация за пътната обстановка
02.01.2024 Времето се разваля
13.12.2023 Почти пролетно време ни очаква в сряда
28.11.2023 Снежно семейство се настани в русенски квартал 
25.11.2023 Зимата скова страната: Червени кодове за опасно време, автомобили аварираха в снега и катастрофи на много места
22.11.2023 Къде зимуват змиите? 
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).