Д-р Мирослав Ненков: Разни колеги си продават дипломите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:44 / 26.10.2022
1207
Има 5000 болници и те нямат персонал. Как се запълва персоналът? Разни колеги си продават дипломите и като дойде Здравната каса нея изобщо не я интересува дали този доктор стъпва в това лечебно заведение. Здравната каса просто проверява документи. Това каза в "Денят започва" д-р Мирослав Ненков, анестезиолог.

Според него парите не са най-големия фактор, който гони младите лекари от България, а неуважението и перспективата.

Той посочи, че частните болници нямат дългове и вървят добре със Здравната каса, а държавните болници имат дългове, въпреки че работят със Здравната каса, като причината за това е корупцията.

"Когато се говори за закриване на болници, защото не произвеждат никакъв медицински продукт, това не означава местните хора да бъдат оставени без медицинска грижа. Не може във всяко отдалечено населено място да има болница, но има структура, която може да транспортира пациента в лечебно заведение, където да получи медицинска грижа в рамките на определен срок", каза още д-р Мирослав Ненков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).