Цветелина Цветкова за "Лейди Гергана": Най-хубавите неща стават случайно

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:18 / 21.06.2023
985
"Лейди Гергана" е рожба на творческо безсилие. Образът се появи абсолютно случайно, когато трябваше да напиша нещо за "Пощенска кутия за приказки“. Най-хубавите неща стават най-случайно. Това каза писателят и автор на "Лейди Гергана“ Цветелина Цветкова предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Представянето на третата книга от поредицата за образиЛейди Гергана бе на 13 юни, а на 24 юни ще бъде представена и в рамките на SoFest заедно с Митко Живков, Петко Венелинов и Ники Станоев. "Книгите са написани на един лек северозападен диалект, на градския диалект. Хората се смеят на всичко, особено когато аз я чета“, каза Цветелина Цветкова.  

Тя разказа и за проекта си "Зелената жилетка“. "Издадох я в един много особен момент, когато приключи една моя връзка, много трудно и болезнено. Много се радвам, че тогава успях да изкарам любовта в тази книга. Тя представя любовта във всичките й измерения. "Зелената жилетка“ ми е много в сърцето и много си я харесвам. Радвам се, че и хората си я харесват и имат любими образи от разказите. Така показвам и другата си страна, защото знаете, че най-смешните хора са и най-тъжните“, разказа писателят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ще ни изненада ли времето утре?
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Парламентът отново ще заседава извънредно
Некоректна задача в НВО по математика възмути родители
Делян Пеевски от Хасково: Можем да направим още повече - да отвар...
Шофьори на линейки от Пловдив пред Ваня Григорова: Живеем с по 3 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).