Цветанов пред Мартенс: Страната ни реално охранява границите на ЕС по шенгенските стандарти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:21 / 10.03.2012
1389
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който е в Брюксел по повод заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, се срещна с президентът на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс. На срещата Цветанов още веднъж благодари на президента.

Мартенс за личната му подкрепа по време на предизборната кампания, както и на председателя на групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол и генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез: "От името на всички кметове от ПП ГЕРБ и цялото ръководство на партията, съм длъжен да изразя нашата благодарност лично към Вас и към цялото ръководство на ЕНП, че за пореден път застанахте с авторитета и влиянието си зад каузата на ГЕРБ", заяви Цветанов.

Президентът Мартенс и заместник-председателят на ГЕРБ и вицепремиер Цветан Цветанов разговаряха и по теми от вътрешнополитическия живот на страната ни. Цветанов запозна президента на ЕНП с усилията, които българското правителство полага за запазване на финансовата стабилност в страната и стимулирането на българската икономика. Цветанов подчерта още веднъж, че България е изпълнила всички изисквания за присъединяването си към Шенген и страната ни вече реално охранява границите на ЕС по-добре от някои страни-членки на шенгенското пространство.
От своя страна Вилфрид Мартенс изрази подкрепата си за предприетите от българското правителство решителни мерки, насочени към борбата с корупцията и организираната престъпност. Мартенс е изразил и задоволство от темпа, с който правителството на премиера Бойко Борисов усвоява средствата от европейските фондове.

Освен това вицепремиерът и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и президентът Мартенс обсъдиха и резултатите от последния Европейски съвет, в който взе участие премиерът Бойко Борисов. В края на срещата Вилфрид Мартенс е приел поканата от името на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов да посети България.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
МО: България няма да изпраща военнослужещи в Украйна
Борисов: В името на България сме длъжни да съставим правителство
Карлово получава 10 млн. лв. за справяне с щетите след наводнения...
Шест деца от Пловдив си разделят 6000 лева от държавата
ДЗЕС 7: Ротацията се допълва с диверсификация на културите за изп...
100 млн. лева от бюджета за национална детска болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).