Цветанов: Грабежите в курортите ни са спаднали наполовина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:25 / 01.12.2011
4327
Грабежите по курортите ни са спаднали наполовина. Нападенията над чужди туристи у нас през последния туристически сезон са с 46% по-малко, а кражбите са намалели с 11 на сто. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов след среща с посланиците на 21 държави от ЕС у нас. На нея дипломатите потвърдили отчетените от МВР данни за спад в престъпленията и обсъдили ефективността на предприетите от българските власти мерки през лятото.

Можем да отчетем, че новите формуляри, изготвени от МВР и прокуратурата, дадоха своя ефект, но най-важното е, че имаме намаление на кражбите и грабежите, обясни Цветанов след срещата и добави, че вече са решени много от проблемите в курортите. "Констатирахме, че има подобрение на работата на полицията по места. Обсъдихме и глобите, таксите и начина, по който се обслужват дадените потърпевши в съответните полицейски управления", посочи още Цветанов. Той допълни, че униформените ще продължат с курсовете по английски език, за да бъдат по-ефективни при работата с чужденците. Планира се да се запази и практиката в дежуренето да им помагат техни колеги от Гърция и Румъния. Това щяло да става по местата, където има по-голям наплив от гости от тези страни.

Вътрешният министър обясни още, че предстои да се проведе среща и по всички мерки, които ще се предприемат за сигурността на храните в курортите, за да могат чуждестранните туристи да се чувстват сигурни у нас.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Уникална рецепта за вкусно агнешко за Гергьовден
Ако имате неразположение днес и утре - връхлитат ни силни магнитн...
Традиции и забрани на Гергьовден
Военният министър с информация за изтребителите Ф-16 в България
Какво да правим срещу силен махмурлук?
Делян Пеевски с обръщение за 6 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).