Цвета Караянчева за изказването на Светльо Иванов: Много ме заболя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
12:17 / 30.09.2020
15263
Трябва да разграничаваме начина на говорене - когато говорим институционално и когато говорим на партийни срещи.

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на брифинг за последните ѝ изказвания, предаде "Фокус".

"Нека да разграничаваме начина на говорене, когато говорим институционално, когато говорим в Народното събрание и когато говорим на партийни срещи. Това беше една партийна среща, която аз се явявах като член на Изпълнителната комисия", каза още Караянчева.

"Много ме заболя. Говоря човешки. В едно предаване беше изрязана тази моя реплика, която казах като член на Изпълнителната комисия, участвайки на политическо събрание в съботен ден, неработен ден", каза Караянчева, визирайки предаването "120 минути" по бТВ. В него водещият реши да изкаже обичайния си коментар в началото на предаването като използва цитати на бивши председатели на Народното събрание. Той цитира Караянчева като изполва изказването й от посещение в Лом, където тя каза: "Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи, ходи пеша, бе! Ходи пеша!"

"Беше сложена тази реплика до изказвания на предни председатели на Народното събрание, които говорят институционално. Не беше коректно по този начин да се представи моето говорене. Имам много институционални изказвания. Изказвания в ЕП, изказвания в парламентарното измерение, когато България председателстваше председателството на Европа, когато на 140-годишнината от Учредителното събрание и Търновската конституция. Мисля, че беше коректно да се вземе абзац от тези мои изказвания, а политическите изказвания можеха да бъдат наредени до други политически изказвания на предни председатели. Никога не съм си позволявала да се меся в работата на медиите. Никога няма и да го направя, но чисто човешки, като жена, като политик, беше много обидно, защото това наистина предизвика съвсем друг отзвук", каза още Караянчева.

Виж коментарите (45)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).