Цистерната, която се взриви и уби човек, е на фирма от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 25.11.2022
3584
Няма замърсяване на околната среда и днес всичко е нормално. Автоматична станция измерва качеството на въздуха на разстояние около 100 метра, но не са установени превишения. Това каза в "Денят започва“ по БНТ началникът на отдел на Дирекция "Контрол на околната среда“ към РИОСВ - Русе инж. Христо Милков.

Инцидентът стана вчера на портала на завод за индустриални и моторни масла в града. Последваха вторични гърмежи и силно задимяване в района. Наложи се евакуация на всички служители, както и на хора от съседните фирми.

Колеги на загиналият служител казаха пред националната телевизия, че загиналият служител е бил опитен работник и добър човек.

Междувременно окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза, че ще бъдат взети проби от маслото, което е било натоварено в цистерната.

"Ще бъде назначена и експертиза, която да ни даде заключение за причината за взрива. След това ще преценим действията си и евентуално отговорността, която следва да понесе някой от хората, имащи ангажимент за товарене на цистерната, която е на фирма от Пловдив“, добави той.

"Водим разследване за това дали смъртта не е настъпила в резултат на небрежност, на немърливо изпълнение на служебни задължения и за неспазване на правилата за безопасност“, каза още Георги Георгиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).