Чуждите туристи взеха да си правят каквото искат по морето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:13 / 16.07.2019
4454
Пиян турист Кристофер открадна такси, избяга с него и катастрофира в Несебър. Шведският гражданин задигнал автомобила и го подкарал из града. Тъй като обаче бил почерпен, чужденецът катастрофирал. При последвалата проверка дрегерът отчел 1.74 промила алкохол в кръвта му. Участващите в залавянето му твърдят, че е бил и под въздействието на опиати.

"Стоянката за таксита е на слънце. Затова си оставяме автомобилите с отворени прозорци. Ключовете бяха на таблото, но с колегите бяхме наблизо. Разбрах, че са ми откраднали колата, след като дойде един колега и ми каза, че таксито го няма на стоянката. Друг колега каза, че автомобилът е по средата на пътя между Несебър и Равда. Впоследствие разбрахме и за катастрофата", разказа пред Нова телевизия потърпевшият таксиметров шофьор  Георги Чушев.

Пияният швед катастрофира на улица в Равда и удари паркирани там автомобили. "Излязох от хотела и видях, че колата ми е ударена. На земята имаше мъж, който беше задържан от бдителен гражданин. Опитах се да разговарям с него. Обясних му, че ще изчакаме полицията. Той стана агресивен, но успях да го задържа, докато дойдат органите на реда", разказа собственикът на една от колите Димитър Димов.

Шведският гражданин е задържан за 72 часа и вече му е повдигнато обвинение. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.

"Предвиденото от законодателя е лишаване от свобода за 1 до 10 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство", посочи Радостина Бошнакова от Районната прокуратура в Несебър.


Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
16.07.2019 На пияния швед, катастрофирал с крадено такси в Несебър, не му се размина! Остава зад решетките!
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).