Чобанов: Разточителният бюджет ще донесе по-високи данъци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:41 / 27.01.2022
1697
Правителството ще бъде разточително, защото ни очаква висока инфлация. Това каза депутатът от ДПС Петър Чобанов в предаването "Денят на живо“ по Нова нюз.

Инфлацията може да бъде по-близо до 10%. По-голяма инфлация носи по-големи приходи, но това няма фундаментален характер, коментира бившият финансов министър.

Когато инфлацията приключи приходите ще намалеят, но разходите ще са раздути. Тогава или ще се изправим пред по-високи дефицити или още по-големи потребности от дълг, или ще трябва да променяме данъчната система и повишаваме данъците. Това е рисково поведение, коментира Чобанов.

Не прави добро впечатление и необходимостта от актуализации през лятото, изглежда, че правим бюджети за по няколко месеца. Пренасянето на разходи от предния бюджет, в размер на 3 млрд., не е добро решение, защото затруднява анализа на фискалната година", посочи Чобанов.

Чобанов допълни, че съществуват рискови параметри в бюджета. Например, минималната работна заплата, срещу която работодателите възразяват, защото не е ясно колко ще нараснат разходите за електроенергия, за да мислят за увеличение на заплатите.

По думите му изпълнението на сегашния бюджет ще ни отдалечи от влизане в Еврозоната, защото има много дефицити.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).