
ЗАРЕЖДАНЕ...
![]() | COVID-19 в Пловдив и областта | COVID-19 в България | COVID-19 по Света | ||||||
Заразени: | Починали: | Излекувани: | Заразени: | Починали: | Излекувани: | Заразени: | Починали: | Излекувани: | |
19810 | 828 (4.2%) | 16376 | 214 817 | 8 820 (4.1%) | 179 068 | 99 730 944 | 2 137 862 (2.1%) | 71 711 571 |
Чичо Митко каза кой му е фаворитът за спечелване на "Фермата" | ||||||
| ||||||
"Очаквах, че мога да загубя от всеки, защото бях най-възрастният.Някои болежки си оказват влияние - колене, стави...", споделя чичо Митко. Наречен така във "Фермата", той всъщност предпочита да му казват Шестаче или само Митко: "Митаче Шестаче също ми казватзаради шестия ми пръст". В избата си приготвя най-вече вино от типичната за региона Широка Мелнишка лоза, която е късно зреещ сорт грозде. "Готовото вино се поддържа на температура от 5 до 15 градуса", разказва с професионализъм той. Виното е и тема, на която винаги може да говори и така да си намери нови приятели. "Винаги навсякъде намирам приятели, защото обичам да приказвам.Виното е една от темите. Историята също. На тези теми съм много добър. Дано са разбрали младите, че историята е много важна. Човек без история няма бъдеще." На всички състезания, свързани с Алманаха във "Фермата", чичо Митко показваше много добри знания на тема история. За него това е много важно, защото "можем да извлечем поуки от нея". Като производител на вино, чичо Митко препоръчва от него да се пие една чашка на ядене. "Половинка (половин литър) е нормално за здрав, прав човек. Да може да се чувства прятно винаги и навсякъде." Признава, че с Кустев са си паснали най-добре заради чувството за хумор. Но фаворит за спечелане на "Фермата" му е Надя. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1010 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/169 ] следващата страница |