ЦИК наказа фирма от Съединение заради билбордовете с Борисов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:30 / 18.03.2017
5715
Централната избирателна комисия установи нарушение от страна на собствениците на билбордовете, на които бяха поместени плакати с лика на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в генералска униформа. Това става ясно от решение на ЦИК, публикувано на сайта на Комисията. 

Ден, след като ЦИК постанови незабавно премахване на територията на цялата страна на агитационни материали (билбордове) с изписано: "ПП "ГЕРБ", на които кандидатът за народен представител Бойко Борисов е в генералска униформа и на които няма задължителния текст, че купуването и продаването на гласове е престъпление, Комисията установи собствениците на билбордовете. 

При извършена служебна проверка на сайта на ПП "ГЕРБ" Централната избирателна комисия установи, че в раздел "Новини" на 15 март 2017 г. е оповестено прессъобщение, че националният предизборен щаб на ПП "ГЕРБ" няма нищо общо с поставените билбордове, на които е използван националният флаг на България в Пловдив и по автомагистрала "Тракия". 

За изясняване на фактическата обстановка Централната избирателна комисия е изпратила запитване до Агенция "Пътна инфраструктура" към МРРБ (АПИ) за установяване на нарушителя, заплатил и получил разрешение за ползване на билбордовете.
На 17 март по електронната поща на Централната избирателна комисия е постъпило писмо от АПИ, в което е посочено, че билбордът в дясното платно на 114 км на АМ "Тракия" е собственост на "ГОТМАР" ЕООД с адрес на управление град Съединение.

Дружеството има издадено разрешение за експлоатация, валидно до 26 юни 2017 г. Фирмата е платила дължимите такси до 31.03.2017 г. съгласно арифите за таксите, които се събират от АПИ. В края на писмото се посочва, че АПИ няма отношение към съдържанието на съобщенията и изображенията, поставяни върху рекламните съоръжения по републиканските пътища.

Търговското дружество се представлява заедно и поотделно от Георги Василев Тучев, Васил Христосков Меретев и Свилена Стефанова Симеонова като управители. На тримата ще бъдат съставени актове за нарушение.

Виж коментарите (2)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).