Бързи печалби от сделки с имоти: Рисковано е, но евентуалната доходност е поне 20%

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:46 / 16.04.2024
2094
Някои успяват да реализират бързи печалби от сделки с имоти като инвестират в жилища в строеж. В началния етап на строителството купувачите имат най-голям избор от апартаменти - по отношение на етаж и изложение. Освен това цените са много по-ниски отколкото на завършените апартаменти, пише вестник "Труд".

Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане - от минимална първоначална сума (10-20%) в начален етап на изграждането, до например 50% при Акт 14.

Преди Акт 14 купувачите не могат да разчитат на ипотечно банково кредитиране. Но хората, които имат налични пари, могат да ги вложат в имот “на зелено", за да генерират доходност от 15-25% след една-две години. При завършване на апартамента купувачът може да го продаде на цена, която е с 15-20% по-висока, защото и самият строителен предприемач продава по-скъпо останалите завършени жилища в сградата.

Пазарът на имоти е един от най-динамичните тъй като е в пряка зависимост от редица фактори, основните от които икономически. До 2022 г. на всеки продавач се падаха средно по трима купувачи, а днес съотношението е едно към едно с лек превес на купувачите.

Това показва, че пазарът е много по-балансиран. Част от купувачите търсят имот за семейството си. Но има и много купувачи със заделени спестявания, които искат да придобият имот с инвестиционна цел и да ги предпазят от високата инфлация.

Повечето купувачи предпочитат ново строителство, а причините за това са много. Например използваните материали, по-красивия външен вид на сградата и общите части, често строителните предприемачи подобряват и заобикалящата среда, като например оправят тротоара пред сградата.

Но разбира си, има и хора, които предпочитат старото строителство. Например, ако държат да имат отделна кухня, е добре да се насочат към старото строителство. Има и квартали, където предлагането на ново строителство е ограничено и, ако човек държи да купи жилище там, трябва да избира между наличното предлагане на стари апартаменти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).