Бургаски рибар: Биха ме служители на МВР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:04 / 17.11.2017
3166
Mъж от Бургас твърди, че е бит от цивилни служители на МВР. Човекът е рибар, а инцидентът по думите му е станал във вторник в района на къмпинг "Градина", където той се гмуркал с брат си и техен приятел. Според властите обаче мъжете са бракониери. 

Във вторник по обед Иван, брат му и техен приятел се гмуркали с водно колело в морето, когато, по думите им, към тях приближила група цивилни мъже. Крещели да излязат от водата и да представят лични карти.

"В този момент, когато им казах, че отивам за личната карта, бях съборен, бит, влачен. Успях да видя лицата. Трима от тях познавам - Митко от Гранична полиция, Митко - синът на Трифон Димитров, инспектор от ИАРА, срещу когото аз лично съм пуснал жалби и сигнали до прокуратурата за рекет към мен. И още един човек, който се казва Илиян", разказва потърпевшият Иван Стоянов.

Той разказва, че успял да се обади на телефон 112. В същото време дошли служители на Агенцията по рибарство, които настояли да тръгне с тях за Бургас. В областната дирекция на полицията е назначена проверка. Ако бъдат установени нарушения, резултатите ще бъдат докладвани на прокуратурата.

От Гранична полиция са категорични, че техни служители не са участвали в инцидента, но въпреки това ще бъде извършена вътрешна проверка. Такава вече започна в ИАРА (Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури). Оттам са категорични, че насилие не е имало. Твърдят, че заедно с Гранична полиция се отзовали на сигнал за бракониери. Намерили 10 килограма бяла мида без документи и уреди за тралене.

Иван си е извадил медицинско и показва охлузвания по цялото тяло. Участвалите в акцията по неутрализирането на тримата бракониери обаче са категорични, че не те, а бракониерствалият Иван се държал агресивно и опитал да попречи на проверката. Пострадалият дори подписал акта си за нарушение без да оспорва.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).